A mezt három évvel ezelőtt, kisfia gyógyulása után, hálából a győri kórház gyermekintenzív osztályát támogatva ajánlotta fel Majlinger Csaba, a Dortmund magyar rajongója. A mezt a Kisalföld napilapon keresztül ajánlotta licitre, amelyet akkor a Mod Kft. vitt el, ahogy erről korábban beszámoltunk.

Nagy örömünkre a Kft idén újra licitre ajánlotta a Dortmund csapátának játékosai által aláírt mezt.

 2017 szeptember 9-én immár 7. alkalommal rendezték meg a Győr-Szabadhegyi Jótékonysági Főzőverseny és Családi napot. A bevételt ismét Alapaítványunk kapta. Nagyon köszönjük, hogy harmadszorra is úgy gondolták, szervezetünk érdemes a támogatásra, a befolyt összeg nemes célt szolgál nálunk.

 

A TV2 Vigyázat, Gyerekkel vagyok című vetélkedőjén vett részt Cristofer az ismert labdarugó gyermeke édesanyjával együtt. A műsorban több ismert személyiség vetélkedik gyermekével együtt a nyereményért, melyet jótékony célra ajánlanak fel. Cristofer és édesanyja megnyerte az egyik játékot, s nyereményüket Alapítványunknak küldték.

2012-ben az Első Győri Lions Klub jelentős összeggel támogatott bennünket. Hagyományos Vállalkozói Estjük teljes bevételét, 1 millió forintot kaptunk, melyet oktatási eszközökre fordítottunk. 2012.november 30-án a Vállakozói Est meghívott előadói Róna Péter közgazdász és dr. Horváth Eszter az alapítvány elnöke voltak.

Miért fontosak az oktatási eszközök?

2008. március 1-től a Magyar Nemzeti Bank kivonta a forgalomból az 1 és 2 forintos érméket. Ennek hatására kezdte el több szervezet, közösség, intézmény gyűjteni a már használhatatlan érméket, melyeket leadva kis pénzhez juttathatott különböző civil szervezeteket. Alapítványunk számára a győri Kölcsey Ferenc Általános Iskola és Óvoda tanulói és nevelő testülete gyűjtötte rendületlenül a pénzérméket. Az iskola előcsarnokában elhelyezett gyűjtőládába bárki bedobhatta a már számára értételen pénzérméket.

A kicsik kórházi kezelése és gyógyulása szempontjából nagyon fontos a szülők jelenléte. Vigasztalást, megnyugvást adhatnak, melyek akár az immunrendszert támogatva gyógyulásukat is segítik.

2004-ben a Győrújbaráti Rotary Klub segítségével szerveztük meg a Gyermekek a gyermekekért elnevezésű jótékonysági hangversenyt a győri Bartók Béla Művelődési Házban. Az estre nagyszámú vendég fogadta el meghívásunkat, támogatva ezzel célunkat, hogy két felfekvést megakadályozó eszközzel segíthessük a gyermekintenzív ellátást.

A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Gyermek Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztálya évente kb 2500 kisgyermek altatásáért felel. Az altatást megelőzően szükséges vizsgálatok elvégzéséhez eddig nem állt rendelkezésre megfelelő helyiség. Ennek kialakítását Alapítványunk segítette, melynek átadása ünnepélyes keretek között történt.

Tetejére